Notícies i blog
L’Oli d’Oliva Verge Extra Selecció del Molí del Pau finalista en la 27a edició de la Fira de l’Oli
Un any més el Molí del Pau participarà a la Fira de l’Oli de les Borges Blanques que aquest any redefineix l’edició, la 27a.
Els dies 19, 20 i 21 trobareu a l’equip del Molí del Pau al pavelló firal de la capital de de les Garrigues amb els Olis d’Oliva Verge Extra que elaboren.
A més a més, un any més, optem al guardó pel que fa a grans productors, concretament en la categoria fruitat verd dolç amb l’Oli d’Oliva Verge Extra Selecció.
Aquest oli és el OOVE més preuat del Molí del Pau. La collita comença normalment a mitjans d’octubre amb les olives 100% arbequines poc madures.
Seguidament es recol·lecten mitjançant procediments mecànics i es traslladen al Molí del Pau on, després d’una selecció i neteja, s'inicia immediatament el procés d'extracció en fred de l’oli —a menys de 27 ºC— per tal de garantir la màxima qualitat i minimitzar la pèrdua de les seves qualitats organolèptiques.
Un cop finalitzat tot el procés, obtenim un oli extraordinari de qualitat verge extra de la primera premsada en fred i sense filtrar —o com també en diem “oli del raig”.
És un oli de color verdós, tèrbol al principi i més clar amb el pas del temps. En boca té un gust molt afruitat, molt intens, amb un toc amarg i una mica picant. Un oli amb aromes d’herba tallada, notes d’ametlló, fonoll o nou verda.
Aquesta intensitat també es manifesta en l’olfacte.
El divendres 19 de gener es proclamarà el guanyador en el marc de la fira.
Molta sort a tots els participants!