⭐️ Per a compres superiors a 120 €, enviament gratuït a Catalunya! ⭐️

Notícies i blog

L’Oli d’Oliva Verge Extra  Selecció del Molí del Pau finalista en la 27a edició de la Fira de l’Oli

L’Oli d’Oliva Verge Extra Selecció del Molí del Pau finalista en la 27a edició de la Fira de l’Oli

Un any més el Molí del Pau participarà a la Fira de l’Oli de les Borges Blanques que aquest any redefineix l’edició, la 27a.

Els dies 19, 20 i 21 trobareu a l’equip del Molí del Pau al pavelló firal de la capital de de les Garrigues amb els Olis d’Oliva Verge Extra que elaboren.

A més a més, un any més, optem al guardó pel que fa a grans productors, concretament en la categoria fruitat verd dolç amb l’Oli d’Oliva Verge Extra Selecció.

Aquest oli és el OOVE més preuat del Molí del Pau. La collita comença normalment a mitjans d’octubre amb les olives 100% arbequines poc madures.

Seguidament es recol·lecten mitjançant procediments mecànics i es traslladen al Molí del Pau on, després d’una selecció i neteja, s'inicia immediatament el procés d'extracció en fred de l’oli —a menys de 27 ºC— per tal de garantir la màxima qualitat i minimitzar la pèrdua de les seves qualitats organolèptiques.

Un cop finalitzat tot el procés, obtenim un oli extraordinari de qualitat verge extra de la primera premsada en fred i sense filtrar —o com també en diem “oli del raig”.
És un oli de color verdós, tèrbol al principi i més clar amb el pas del temps. En boca té un gust molt afruitat, molt intens, amb un toc amarg i una mica picant. Un oli amb aromes d’herba tallada, notes d’ametlló, fonoll o nou verda. 
Aquesta intensitat també es manifesta en l’olfacte.

El divendres 19 de gener es proclamarà el guanyador en el marc de la fira.
Molta sort a tots els participants!