BALAGUER Fira mercat de Santa Llúcia - Dia 6 de desembre 2014.

06-12-2014

El refrany ens diu: "Santa Llúcia la bisbal, a tretze dies de Nadal". I segurament que per raó del qualificatiu bisbal, una tradició creu que Santa Llúcia és filla de la Bisbal. De tota manera avui en dia Santa Llúcia és protagonista de moltes ciutats i pobles d’arreu de Catalunya, especialment en les diades properes a Nadal.

I a Balaguer s’organitza també aquesta fira-mercat de productes nadalencs i tradicionals, al llarg del carrer d’Avall, plaça Sant Jaume, carrer de l’Escala, plaça del Pou i carrer Major. És l’epoca de torrons i figures de pessebre, arbres i ornaments de Nadal, de boles de colors i boixos, de tot tipus de dolços, embotits i formatges artesans per fer una bona cistella, mel i mató, així com també artesania i articles de regal pensats per aquestes festes, de cintes i olor de molsa, de bufandes i abrics... és època de Nadal.

Unes 50 parades presentaran els seus millors productes relacionats amb les festes de Nadal, on es podrà trobar des d’articles propis de decoració nadalenca com figures de pessebre, arbres de nadal, llums i tires de colors fins els productes gastronòmics artesans per excel·lència que no poden faltar a les nostres taules com són els torrons, els formatges, els vins, caves i dolços, embotits, coques i melmelades tots ells amb el segell de qualitat i artesania.

També, cada cop hi ha més artesans que presenten articles de regals, com collarets, bufandes. ..que faciliten a més d’un aquell regalet tan difícil, moltes vegades, de trobar.


La fira a més programa un conjunt d’activitats paral·leles que complementen la presència familiar a aquesta ja tradicional fira nadalenca.

Tornar a les actualitats

Avinguda de Lleida, 11
25610 OS DE BALAGUER · La Noguera (Lleida)
T. 973 43 80 98 · M. 635 479 694
info@molidelpau.cat