FIRA DE L´AIXADA MANRESA

23-02-2014

Benvinguts a l´edició 2014 de la FIRA DE L´AIXADAmercat medieval de MANRESA, que enguany tindrà lloc els dies 22 i 23 de febrer. Una fira que ens vol transportar a l´època medieval de la ciutat per redescobrir els espais i els personatges del moment.
La Festa de la Llum, que se celebra entorn del 21 de febrer, rememora el misteri segons el qual, ara fa uns 500 anys, una llum provinent de Montserrat va entrar a l’església del Carme. D’aquesta manera es resolia el conflicte que havia interromput la construcció de la Sèquia de Manresa.
Aigua i llum són els símbols d’aquesta festa que, els darrers anys, s’ha renovat de manera impressionant amb l’organització de la Fira de l’Aixada. En aquesta festa, que se celebra el dissabte i diumenge a l´entorn de la Festa de la Llum, el barri antic de Manresa s´omple d´artesans, mestres d´antics oficis que fan demostracions de les seves arts, funambulistes, joglars i altres elements i atraccions del repertori medieval. Els carrers plens de bullici, ambientats i engalanats com si de nou ens trobessim en ple segle XIV, les olors i la música d´altre temps transporten el visitant al cor mateix d´una festa popular molt viva, plena d´activitats, per a nens i per a grans, i amb sorpreses constants.

Tornar a les actualitats

Avinguda de Lleida, 11
25610 OS DE BALAGUER · La Noguera (Lleida)
T. 973 43 80 98 · M. 635 479 694
info@molidelpau.cat